Waan je even op de set van Downton Abbey

Wil jij een kijkje nemen in het kasteel dat een centrale rol heeft in de populaire BBC drama serie van de familie Crawley, het kan.

Door: Mireille Velthuis

De echte “Highclere Castle” is te bezoeken. De Graaf en Gravin van Carnarvon wonen er nog permanent, het kasteel is sinds 1679 in bezit van de Carnarvon familie. Het kasteel slechts op bepaalde dagen geopend voor het publiek omdat het nog bewoond wordt. Raadpleeg de website om een bezoek in te plannen, vooruit boeken is aan te raden gezien het beperkte aantal bezoekers die toegelaten worden. Boekingen kunnen via de kasteelwebsite gedaan worden.

De uitgestrekte kasteeltuin is te ook te bezichtigen, echter ook alleen op dagen dat het kasteel open is voor het publiek. Op andere momenten is het mogelijk rondom en in de omgeving Highclere Estate te wandelen. Er zijn drie publiekswandelpaden en vijf andere wandelingen te maken. De pdf routewijzer is te vinden en te downloaden op de website van het kasteel.

Deze typische Britse drama serie speelt zich af in de tijd van King George de Ve . Op het prachtige landgoed waar de aristocratische familie Crawley (graaf en gravin van Grantham) en hun personeel wonen. De populaire serie wordt inmiddels in meer dan 100 landen getoond en de schatting is dat 1 uur opname rond 1 miljoen pond kost. Downton Abbey was ook populair bij de Britse mannen, in Nederland zijn veel vrouwen fan van deze televisie serie. In Nederland zijn twee seizoenen en een kerstspecial uitgezonden, met smart wordt er gewacht op seizoen 3 – Volgens de website van de NCRV staat seizoen 3 gepland voor november 2012. Voor wie niet kan wachten kan zich te goed doen aan beelden en verhalen op deze website. Inmiddels zijn de DVD’s te koop van de eerste twee seizoenen.

De huidige Gravin van Carnarvon heeft een historisch op waarheid gebaseerd boek geschreven “Lady Almina and the real Downton Abbey”. Het is nog niet vertaald uit het Engels.

Het kasteel ligt in West Berkshire, ten westen van London tussen Oxford en South Hampton.

Highclere Castle, Highclere Park
NEWBURY

 

Waan je even op de set van Downton Abbey

Door: Mireille Velthuis

Wil jij een kijkje nemen in het kasteel dat een centrale rol heeft in de populaire BBC drama ...

Lees verder
Londen, Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en de Kanaaleilanden

Door: Ecktiv Redactie

Het land van lieflijke dorpjes tussen groene heuvels, van gerenoveerde industriesteden, van ...

Lees verder
Video Visit Britain

Door: Ecktiv Redactie

Bekijk hier de promotiefilm van Visit Britain.

Lees verder
Een nachtje bij de boer

Door: Marlies Bax

Nee, we sporen niemand aan om zomaar bij een boer in bed te kruipen. We hebben het hier over ...

Lees verder

- Advertentie -