De meest romantische steden van Frankrijk

Als je denkt aan Frankrijk denk je al snel aan uitgebreid dineren met veel wijn en wandelingen door prachtige natuur en oude steden. En als je denkt aan stedentrips in Frankrijk denk je al snel: Parijs. Maar Frankrijk heeft nog zoveel meer mooie steden te bieden, elk met een eigen sfeer en zijn eigen locale specialiteiten. Intieme steden vol bezienswaardigheden, bijzondere musea en sfeervolle restaurants. Wij selecteerden de 10 meest romantische steden voor je en verwijzen je door naar alle denkbare informatie.

Door: Kim Bergshoeff

Lille

Deze vriendelijke stad in Frans Vlaanderen die natuurlijk vooral bekend is van de braderie die jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers trekt, is de rest van het jaar ook een waar winkelparadijs vol voorname gebouwen.

Meer over Lille, plus VVV-info

 

Metz

Frankrijks groene stad laat veel verschillende architectonische stijlen zien, waaronder die van het oudste nog in gebruik zijnde operagebouw. Populair is de overdekte markt waar je heerlijke steekproducten kan kopen en uitgebreid kunt lunchen.

Meer over Metz, plus VVV-info

 

Parijs

Natuurlijk is Parijs beroemd vanwege de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, maar slenter eens door de artistieke wijk Le Marais, winkel in de kleurrijke straatjes rond de Sacre Cœur en dwaal een dag lang door het charmante musée d’Orsay (gevestigd in een voormalig station).

Meer over Parijs, plus VVV-info

 

Versailles

Wellicht de meest chique stad van Frankrijk: brede lanen leiden de bezoeker naar het wereldberoemde kasteel. Maar de stad is ook bekend vanwege de vele antiquairs die er te vinden zijn en voor de fijnproever is er een sterrenrestaurant.

Meer over Versailles, plus VVV-info

 

Dijon

De Bourgondische hoofdstad doet haar titel nog steeds eer aan, in het middeleeuwse centrum zijn tal van restaurants te vinden waar men kan genieten van de Bourgondische keuken. Niet voor niets vormt Dijon elke najaar het decor voor een internationaal gastronomisch festival….

Meer over Dijon, plus VVV-info

 

Bordeaux

Wie Bordeaux zegt, zegt wijn. Wijnliefhebbers mogen het musée des vins dan ook niet overslaan. En ja; proeven mag… Maar de stad biedt nog meer, elegante erebogen, zuilen en rijk gedecoreerde gebouwen. Bordeaux smaakt naar meer!

Meer over Bordeaux, plus VVV-info

 

Toulouse

Deze roze stad biedt een enorme diversiteit aan culturele activiteiten, van graffitikunst tot operavoorstellingen. Er zijn diverse uitgaansgelegenheden, gezellige terrassen en restaurants waar je de lekkerste Languedoc wijnen kunt proeven. Neem ook een kijkje in de Cité de L’Espace!

Meer over Toulouse, plus VVV-info

 

Montpellier

In deze bruisende studentenstad is altijd iets te zien en te bleven: luister naar de straatmuzikanten op het romantische place de la Comédie, wandel door Jardin de Peyrou of bezoek het dierenpark.

Meer over Montpellier, plus VVV-info

 

Aix en Provence

Omringd door lavendelvelden en bergen van kalksteen ligt de stad die in de Romeinse tijd al bekend stond om zijn koud- en warmwaterbronnen. Het centrum is zeer schilderachtig met kronkelende straatjes en pleinen vol intieme cafeetjes.

Meer over Aix en Provence, plus VVV-info

 

Avignon

Natuurlijk kan er nog steeds worden gedanst op de brug van Avignon, maar je kunt er ook het grootste gotische bouwwerk van Europa bezoeken, en tijdens het zomerfestival kiezen uit een keur van voorstellingen om te bezoeken.

Meer over Avignon plus, VVV-info

De meest romantische steden van Frankrijk

Door: Kim Bergshoeff

Lille Deze vriendelijke stad in Frans Vlaanderen die natuurlijk vooral bekend is van de braderie die jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers trekt, is de rest van het jaar ook een waar winkelparadijs vol voorname gebouwen. Meer over Lille, plus VVV-info   Metz Frankrijks groene stad laat veel verschillende architectonische stijlen zien, waaronder die van het oudste nog in gebruik zijnde operagebouw. Populair is de overdekte markt waar je heerlijke steekproducten kan kopen en uitgebreid kunt lunchen. Meer over Metz, plus VVV-info   Parijs Natuurlijk is Parijs beroemd vanwege de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, maar slenter eens door de artistieke wijk Le ...

Lees verder
Corno's fotografietip 3: Hoe fotografeer ik oude monumenten?

Door: Corno van den Berg

Het is mooi, statig en vaak groot. Maar ook oud, ééndimensionaal en vaak wat saai als je er ...

Lees verder
La douce France is groot en gevarieerd

Door: Ecktiv Redactie

Frankrijk... het grootste land van de EU laat zich niet zo maar eventjes beschrijven. Het is ...

Lees verder
Joie de vivre hebben de Fransen hoog in het vaandel

Door: Ecktiv Redactie

Joepie, we gaan naar Frankrijk! Dat wordt genieten. Ongedwongen nietsdoen of er juist lustig op ...

Lees verder
Eenvoudig buitenleven tegenover majestueuze pracht en praal

Door: Ecktiv Redactie

Frankrijk is een land van buitenactiviteiten. Kamperen is dan ook een favoriete manier om te ...

Lees verder
Een nachtje bij de boer

Door: Marlies Bax

Nee, we sporen niemand aan om zomaar bij een boer in bed te kruipen. We hebben het hier over ...

Lees verder

- Advertentie -