Ogen te kort in wandelparadijs Rheinland-Pfalz

Door de grote verscheidenheid in landschap en cultuur is Rheinland-Pfalz een van de meest populaire deelstaten voor wandelaars in Duitsland. Die verscheidenheid vind je terug in de negen regio's: Ahr, Eifel, Hunsrück, Naheland, Moezel-Saar, Palts, Rijn-Hessen, Romantische Rijn en Westerwald. Elk met een eigen karakter, elk met bijzondere wandelroutes, en elk met eigen streekproducten en vaak een geweldige wijn. Wandelaars komen dus niet alleen ogen te kort in Rheinland-Pfalz, ook je smaakpapillen zullen verrast worden na een dag in de overweldigende natuur.

Door: Ecktiv Redactie

Langeafstand-wandelroutes Rheinland-Pfalz

Waar de regio's zich vooral door onderscheiden zijn het grote aantal langeafstandroutes, meerdaagse wandelroutes, veelal voorzien van een keurmerk. Dat betekent dat de bewegwijzering en begaanbaarheid worden bijgehouden en gecontroleerd. Veel van deze routes dragen de naam 'Steig', dat staat voor een boeiend wandelpad met middelgebergte karakter en met een medium moeilijkheidsgraad. Kijk voor een overzicht van de langeafstandroutes in Rheinland-Pfalz op Wandelaarswelkom.info

 

Prijs februari wandelthema:
4 daagse wandelvakantie naar Westerwald,
aangeboden door de VVV Rheinland-Pfalz

De reis bestaat uit 3 overnachtingen halfpension in 3-sterrenhotels.
Dag 2 en 3 zijn er twee etappes geplanned van elk 16 km over de Westerwald-Steig.

 

Afwisselend Westerwald

Weelderig weilanden, groene bossen, geurende wind: zo beleef je het Westerwald. De Westerwald-Steig loopt dwars door dit natuurrijke gebied en maakt het tot een uitzonderlijke wandelroute. De route doorkruist acht verschillende gebieden: het Hessische Westerwald, het Hohe Westerwald/Wiesensee, het Westerwalder Merenplateau, de Kroppacher Schweiz, het Siegdal, het Raiffaisenland, het Wieddal en het Natuurpark Rijn-Westerwald. Meer over Westerwald.

 

De Westerwald-Steig

De 235 km lange Westerwald-Steig verbindt via landweggetjes en bospaadjes, dwars door acht natuurlijke biotopen, Herborn in Hessen met Bad Hönningen aan de Rijn en de Rothaarsteig met de Rheinsteig. Schitterende heuvelruggen, uitgestrekte bossen, boomgaarden en velden maken de route natuurlijk en afwisselend. Rivierlandschappen, steile middelgebergtes, hoogvlaktes met mooie uitzichten en kloofachtige dalen kom je tegen op deze groene route. Meer over de Westerwald-Steig.

 

Ogen te kort in wandelparadijs Rheinland-Pfalz

Door: Ecktiv Redactie

Langeafstand-wandelroutes Rheinland-Pfalz Waar de regio's zich vooral door onderscheiden zijn het grote aantal langeafstandroutes, meerdaagse wandelroutes, veelal voorzien van een keurmerk. Dat betekent dat de bewegwijzering en begaanbaarheid worden bijgehouden en gecontroleerd. Veel van deze routes dragen de naam 'Steig', dat staat voor een boeiend wandelpad met middelgebergte karakter en met een medium moeilijkheidsgraad. Kijk voor een overzicht van de langeafstandroutes in Rheinland-Pfalz op Wandelaarswelkom.info   Prijs februari wandelthema: 4 daagse wandelvakantie naar Westerwald, aangeboden door de VVV Rheinland-Pfalz De reis bestaat uit 3 overnachtingen ...

Lees verder
Pure ontspanning, prachtige natuur en prominente gastvrijheid

Door: Ecktiv Redactie

Een aangename verrassing net over de grens, dat is Rheinland-Pfalz ten voeten uit. Onder de ...

Lees verder
Hét wandel- en fietsgebied van Duitsland

Door: Ecktiv Redactie

Neem je fiets, mountainbike en wandelschoenen maar mee want Rheinland-Pfalz is onomstotelijk ...

Lees verder
Zuidelijk genieten in steden en op het platteland

Door: Ecktiv Redactie

Rheinland-Pfalz is het Toscane van Duitsland en inderdaad is het klimaat de streek bijzonder ...

Lees verder

- Advertentie -