Historische wandelroutes.
Het 'Geheim over de grens' met Duitsland.

Met een paar uurtjes rijden ben je in een van de meest traditionele wandelgebieden van Duitsland. Net over de grens bij Twente en de Achterhoek, maar waar je wel meteen het buitenlandgevoel ervaart. Duizenden kilometers wandelroute door een afwisselend heuvellandschap maken de regio ‘Geheim over de grens’ tot een populaire vakantiebestemming voor de wandelaar die rust, natuur en cultuur wil combineren.

Door: Ecktiv Redactie

Meer daagse wandelroutes. Eeuwenoude routes langs historische plaatsen. Talloze perfect uitgezette en onderhouden wandelroutes doorkruizen het gebied. Met voor ieder een route of een etappe op maat. Langs bloeiende velden in de dalen of door historische bossen over de heuvel. Dus nooit te zwaar klimmen voor een adembenemend uitzicht. En nooit te ver voor een gastvrije ontvangst op het terras van een Gasthof.

Hermannshöhen

Indrukwekkend, adembenemend en monumentaal. Een wandelende geschiedenisles. Dat zeggen zij, die de Hermannsweg hebben gedaan. De 220 km lange meerdaagse wandelroute over de fraaie toppen van het Teutoburger Wald, is onderdeel van de Hermannshöhen. Hij behoort tot het beste wat Duitsland op wandelgebied te bieden heeft. Genoemd naar de Germaanse aanvoerder Hermann of Arminius, die hier in het jaar 9 met een list de Romeinse legers wist te verslaan. De Hermannsweg is geliefd om de rijke natuur en cultuur. In combinatie met gezond bewegen mag de route nu officieel het predikaat ‘Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’ voeren.

  

 

Handelsweg

Wandelen op de Handelsweg is wandelen zoals het de reizende marskramers, Tödden en Kiepenkerle dat in de 16e en 17e eeuw al deden. In de afgelopen eeuwen trokken handelsreizigers door de streek tussen Osnabrück en Deventer en voorzagen de plattelandsbevolking van onder andere linnen, lucifers en snuiftabak. Vandaag de dag kunt je in hetzelfde tempo van deze handelaren het prachtige landschap ervaren en de sleur van alle dag vergeten.
De Handelsweg loopt van Osnabrück naar Deventer - via de noordelijke uitlopers van het Teutoburger Wald, dwars door beschermde natuurgebieden, langs meertjes en kanalen en door het parklandschap van oostelijk Twente tot naar het eindpunt, de groene rand van Hanzestad Deventer aan de IJssel.

 


Wandelen in het Münsterland

In het Münsterland wacht een groot wandelnetwerk op je: 2400 km wandelpaden worden onderhouden door het Westfälische Heimatbund, de heemkundevereniging van Westfalen. De routes lopen door het schitterende parklandschap, over oeroude lanen, door glooiende landschappen, langs graften, kastelen en burchten. De langste route is 200 km lang en leidt je langs de Burg Hülshoff in Havixbeck en de Prinzipalmarkt in Münster. 

Ook in de drie Nordic Walking parken in het Münsterland liggen nog diverse wandelroutes van verschillende moelijkheidgraad verscholen.

 

 

Meer over 'Geheim over de grens'

Meer over Wandelen in het Duitse grensgebied

Meer over Gratis Blogreizen

Historische wandelroutes. Het 'Geheim over de grens' met Duitsland.

Door: Ecktiv Redactie

Meer daagse wandelroutes. Eeuwenoude routes langs historische plaatsen. Talloze perfect uitgezette en onderhouden wandelroutes doorkruizen het gebied. Met voor ieder een route of een etappe op maat. Langs bloeiende velden in de dalen of door historische bossen over de heuvel. Dus nooit te zwaar klimmen voor een adembenemend uitzicht. En nooit te ver voor een gastvrije ontvangst op het terras van een Gasthof. Hermannshöhen Indrukwekkend, adembenemend en monumentaal. Een wandelende geschiedenisles. Dat zeggen zij, die de Hermannsweg hebben gedaan. De 220 km lange meerdaagse wandelroute over de fraaie toppen van het Teutoburger Wald, is onderdeel van de Hermannshöhen. Hij ...

Lees verder
Unesco-beschermd landschap met in het hart historisch Osnabrück

Door: Ecktiv Redactie

Osnabrücker Land met zijn bijzondere archeologische en historische waarden ligt op nog geen ...

Lees verder
Ondanks idyllische rust, volop activiteiten voor vakantiegangers

Door: Ecktiv Redactie

Osnabrücker Land laat zich graag verkennen. Toer met auto of fiets van historisch stadje ...

Lees verder
Landschappen en stadsgezichten doortrokken van geschiedenis

Door: Ecktiv Redactie

Waar je ook komt in het Osnabrücker Land, overal vind je historische en archeologische ...

Lees verder

- Advertentie -