Fietsen en wijnproeven
gaat prima samen in de Moezel

Door het warme voorjaar van 2011 is in veel Europese wijngebieden de wijnoogst bijna een maand vroeger dan normaal. Dat geldt ook voor de Moezelregio, die niet alleen bekend staat als ideale fiets en wandelbestemming, maar ook de bakermat is voor de wereldberoemde Rieslingwijnen. Wie van wijn houdt zit vooral in het najaar goed in de Moezel.

Door: Ecktiv Redactie

De Moezel ontdekken doe je het beste op de fiets. Een van de mooiste routes is de 269 kilometer lange fietsroute die begint in het Franse Thionville en van daaruit de Moezel volgt tot aan Koblenz. De route is vlak en door de vele haarspeldbochten die de rivier maakt, wisselt het landschap steeds verrassend van licht. Langs de route zijn nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien, waaronder de Romeinse Villa in Nennig, met origineel mozaïek tegelwerk.

Door de unieke ligging van de hellingen, die hier en daar behoorlijk hoog en stijl zijn vangen de druiven langer de zon. Vooral in de herfst, wanneer de wijngaarden verkleuren, levert dat een prachtig landschap op.

Tal van authentieke Middeleeuwse stadjes en dorpen liggen langs de Moezel, waar opeenvolgend de wijnfeesten plaatsvinden en waar het “gemütlich” overnachten is.

Wie kennis wil maken met de mooiste witte wijnen van Duitsland en een van de uniekste rivierlandschappen van Europa is met de fietsen achterop de auto met 4 uur in de Moezel.

( Tot eind oktober kun je nog over een paar trajecten met de fiets op de boot van Zeltingen naar Traben-Trarbach en van Cochem naar Treis Karden. )

Alles over fietsen in de Moezel vindt je op www.moselland.de

 

Fietsen en wijnproeven gaat prima samen in de Moezel

Door: Ecktiv Redactie

De Moezel ontdekken doe je het beste op de fiets. Een van de mooiste routes is de 269 kilometer lange fietsroute die begint in het Franse Thionville en van daaruit de Moezel volgt tot aan Koblenz. De route is vlak en door de vele haarspeldbochten die de rivier maakt, wisselt het landschap steeds verrassend van licht. Langs de route zijn nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien, waaronder de Romeinse Villa in Nennig, met origineel mozaïek tegelwerk. Door de unieke ligging van de hellingen, die hier en daar behoorlijk hoog en stijl zijn vangen de druiven langer de zon. Vooral in de herfst, wanneer de wijngaarden verkleuren, levert dat een prachtig landschap op. Tal van ...

Lees verder
Een meanderende rivier waar de wijn rijkelijk vloeit om elke bocht

Door: Ecktiv Redactie

De Moezel, of Mosel zoals Duitsers zeggen, is een rivier. Ze ontspringt in Frankrijk, loopt ...

Lees verder
Behalve de uitstekende witte moezelwijnen is er langs de rivier veel moois te zien

Door: Ecktiv Redactie

Moezelwijn werd vroeger wel eens argwanend geproefd. Het lijkt erop dat de wijn nu voorgoed uit ...

Lees verder
Leer het dal van de Moezel kennen per auto, boot of fiets

Door: Ecktiv Redactie

Zoals voor bijna elk landschappelijk, historisch of gastronomisch Duits hoogstandje is er ook ...

Lees verder
Win een 5-daagse wandelreis naar Duitslands mooiste wandelroute 2016

Door: Ecktiv Redactie

Duitsland, het land van de lange afstandswandelingen bij uitstek, had er sinds twee jaar een ...

Lees verder

- Advertentie -