Fietsen in de Eifel, afwisselend en romantisch

Fietsen in de Eifel is niet alleen afwisselend en spannend, maar ook romantisch. Je fietst over voormalige spoorlijnen. Je doorkruist de mooiste natuurgebieden, of volgt de rivieren. In korte tijd ontdek je een scala aan afwisselende landschappen. En onderweg kom je om de haverklap een leuke uitspanning tegen waar je gastvrij wordt ontvangen voor een drankje of gastronomische maaltijd.

Door: Ecktiv Redactie

De Eifel, fietsregio bij uitstek

Door een uitgebreid netwerk van goed aangelegde fietspaden wordt de Eifel voor fietsers ontsloten. De routes worden perfect aangegeven, evenals de bezienswaardigheden die je onderweg kunt verwachten. De variatie in routes is vrijwel onbegrensd. Van fietsen over voormalige spoorlijnen tot romantische routes langs rivieren. Onderweg kom je altijd wel een gasthof tegen en voor reparaties aan de fiets of voor fietsverhuur kun je terecht bij talloze bedrijven.

 

Prijs april fiets-thema:
3 daagse fiets-tour-vakantie tussen Eifel en Moezel,
aangeboden door de VVV Eifel

De 2 persoons reis bestaat uit 3 overnachtingen met halfpension. Inclusief bagagevervoer, fietsroutekaart en lunchpakket op de 2 fietsdagen van 50 en 60 km. Meer over de voorwaarden >

 

Fietsen over voormalige spoorlijnen

Veel voormalige spoorlijnen zijn omgebouwd tot schitterende fietsroutes. Je fietst over vlakke wegen door tunnels onder de bergen door of over viaducten langs de valleien. Omdat deze wegen exclusief gebruikt worden door fietsers kom je nauwelijks of geen ander verkeer tegen en geniet je volop van de rust en de natuur. Voorbeelden zijn de Maren van de Vulkaan-Eifel, het rotslandschap van de Ferschweiler Plateaus en de rijkdom aan culturele schatten.

Meer over ‘Fietsen over voormalige spoorlijnen’

 

Fietspaden langs rivieren, van bron tot monding

Dit is de romanthiek ten top. Je fietst met de stroom mee, door de prachtige dalen van de Eifel, langs lieflijke stadjes en dorpen. Het water van de rivier heeft al de makkelijkste weg voor je uitgestippeld, dus rij je vlak of met een lichte daling. Veel stukken lopen paralel aan een spoorbaan, waardoor je op elk gewenst ogenblik met de trein naar je volgende stop kunt. Veelal kunnen de fietsen gratis mee.

Meer over ‘Fietsen langs rivieren’

 

Ontspannen fietsen met de elektrische fiets

Werd je tot voor kort nog uitgelachen op een elktrische fiets, nu is het een ware trend. Ook in de Eifel kun hiervan optimaal profiteren. Zelfs de moeilijkste stukken neem je nu lachend. Op tal van plaatsen zijn elektro-fietsen te huur en zijn er horeca-bedrijven, waar je kunt opladen of van accu verwisselen.

Meer over 'de elektro-fiets'

Meer over 'Fietspaden in de Eifel'

Meer over 'Fiets-arrangementen in de Eifel'

Meer over 'Moutainbiken in de Eifel'

 

 

Fietsen in de Eifel, afwisselend en romantisch

Door: Ecktiv Redactie

De Eifel, fietsregio bij uitstek Door een uitgebreid netwerk van goed aangelegde fietspaden wordt de Eifel voor fietsers ontsloten. De routes worden perfect aangegeven, evenals de bezienswaardigheden die je onderweg kunt verwachten. De variatie in routes is vrijwel onbegrensd. Van fietsen over voormalige spoorlijnen tot romantische routes langs rivieren. Onderweg kom je altijd wel een gasthof tegen en voor reparaties aan de fiets of voor fietsverhuur kun je terecht bij talloze bedrijven.   Prijs april fiets-thema: 3 daagse fiets-tour-vakantie tussen Eifel en Moezel, aangeboden door de VVV Eifel De 2 persoons reis bestaat uit 3 overnachtingen met halfpension. Inclusief ...

Lees verder
Op de fiets door de Eifel, verrast door natuur en cultuur

Door: Frans van de Graaf

Als winnaar van het Fietsthema, werd mij de fietsvakantie naar de Eifel aangeboden. Dat ...

Lees verder
Beschrijving Südeifel

Door: Ecktiv Redactie

Ruige hoogvlaktes, romantische heuvels en bizarre rotsen

Lees verder
Beschrijving Nordeifel

Door: Ecktiv Redactie

Knoestige oude beuken, mystieke kloven en klaterende beekjes

Lees verder
Beschrijving Vulkaneifel

Door: Ecktiv Redactie

De Vulkaneifel is een unicum in Duitsland

Lees verder
Vulkan Eifel

Door: Ecktiv Redactie

Een zeer informatieve video over de Vukan Eifel

Lees verder
Beschrijving Eifel

Door: Ecktiv Redactie

Verbazingwekkend vulkanisme vlak over de grens met België

Lees verder
Aktief Eifel

Door: Ecktiv Redactie

Bijzonder bosrijk, veel campings, weinig grote steden, heerlijk wandelen

Lees verder
Aktiviteiten Eifel

Door: Ecktiv Redactie

Losfahren en rocken op de Nürburgring of een ballonvaart

Lees verder

- Advertentie -