Oberstdorf, gezellig Alpendorp in 'Het dal der dalen'

Oberstdorf is een van de mooiste bergdorpen in Zuid-Duitsland aan de voet van de Allgäuer Alpen aan de grens met Oostenrijk. Het is een uitgelezen uitvalsbasis voor tal van bergactiviteiten. In samenwerking met de VVV Oberstdorf stelt Bestemminginbeeld een van de Spotters in de gelegenheid om samen met partner deze actieve regio in de maand mei te ontdekken. En daar verslag van te doen op Bestemminginbeeld.

Door: Ecktiv Redactie

Het dorp ligt met de rug tegen de Allgäuer Alpen en is in de zomer vol gezellige bedrijvigheid. Met ruim 300 verschillende accommodaties, van familiepension tot wellness-hotel. Alles is er op gericht om het de gasten naar de zin te maken en zoals algemeen bekend zijn ze daar behoorlijk goed in.

 

Ontdek de Allgäuer Alpen op uitnodiging van VVV Oberstdorf

Meer over de voorwaarden

 

Wie ‘s morgens na het ontbijt de lift omhoog neemt wordt getrakteerd op de mooiste vergezichten. De Alpentoppen hebben hier een heel eigen karakter grillig en groen. Lager gelegen kom je langs zacht glooiende Alpenweides volop in de bloei.

 

Het karakteristieke landschap van de Allgäuer Alpen daagt je uit tot avontuur. Wandelaars en fietsers hebben de beschikking over honderden kilometers aan goed bewegwijzerde routes. Van vlak en comfortabel tot moeilijk en extreem. Bijzonder zijn de zgn. Themawandelpaden, met leermomenten voor jong en oud.

 

Andere activiteiten in Oberstdorf en omgeving zijn Nordic-walking, moutainbiking, bergtouren, klettern, golfen, zwemmen en tennis.

 

Zomerse evenementen zijn er volop, vaak met een agrarische achtergrond. Want men leeft hier nog dicht bij natuur. Die eerlijke producten kom je tegen in de lokale gerechten.

 

Oberstdorf, gezellig Alpendorp in 'Het dal der dalen'

Door: Ecktiv Redactie

Het dorp ligt met de rug tegen de Allgäuer Alpen en is in de zomer vol gezellige bedrijvigheid. Met ruim 300 verschillende accommodaties, van familiepension tot wellness-hotel. Alles is er op gericht om het de gasten naar de zin te maken en zoals algemeen bekend zijn ze daar behoorlijk goed in.   Ontdek de Allgäuer Alpen op uitnodiging van VVV Oberstdorf Meer over de voorwaarden   Wie ‘s morgens na het ontbijt de lift omhoog neemt wordt getrakteerd op de mooiste vergezichten. De Alpentoppen hebben hier een heel eigen karakter grillig en groen. Lager gelegen kom je langs zacht glooiende Alpenweides volop in de bloei.   Het ...

Lees verder
Oberstdorf, een warm familiegevoel met overal de mooiste natuurbeelden om je heen

Door: Anne van der Feest

De uitnodiging om naar Oberstdorf te komen heb ik met twee handen aangepakt. Wel even nadenken ...

Lees verder
Algemeen Oberstdorf

Door: Ecktiv Redactie

Een gezellige wintersportplaats, 's zomers een ontspannen wandelparadijs

Lees verder
Aktiviteiten Oberstdorf

Door: Ecktiv Redactie

Skiën, schansspringen, golfen, wandelen... en daarna aan tafel

Lees verder
Shoppen Oberstdorf

Door: Ecktiv Redactie

Keurig netjes, voldoende shopmogelijkheden en gemakkelijk te bereiken

Lees verder

- Advertentie -