De mooiste Fietsregio's van Duitsland

Wat is er, als vakantieganger, nu interessanter dan van locals te horen waar je de mooiste plekken kunt vinden in hun regio. Vooral als ook zij graag de omgeving verkennen met de fiets. Het Duits Verkeersbureau wist een aantal van hen uit hun tent te lokken. Stuk voor stuk geven ze een korte schets van hun geliefde regio en beschrijven hun favoriete plekken. Dus als je deze zomer al fietsend wat anders wilt zien of meemaken, laat je dan inspireren door deze enthousiaste locals

Door: Ecktiv Redactie

NOORDRIJN-WESTFALEN: Hier fiets je gemakkelijk en volg je oude spoortrajecten in het Ruhrgebied, maar ook door het heuvelachtige Münsterland of de Eifel. Kies uit ruim 45 gemarkeerde themaroutes.

Fietstips van locals >

MECKLENBURG-VORPOMMERN: Naast indrukwekkende bosgebieden tref je hier ook o.a. een van Duitslands populairste langeafstandroutes langs de Oostzeekust van Barth naar Hanzestad Stralsund.

Fietstips van locals >

NEDERSAKSEN: Fietsend langs de Weser passeer je burchten en Hanzesteden met vakwerkhuizen. Aan het eind van deze langeafstandsroute wacht een strandstoel met uitzicht over de Waddenzee.

Fietstips van locals >

ERTSGEBERGTE: Hier is dit jaar een nieuwe trail voor moutainbikers geopend. Een super uitdagend parcours waar je net als bij de Elfstedentocht afstempelt. Ga je voor goud, zilver of brons?

Fietstips van locals >

SAKSEN-ANHALT: Neem hier de Elbefietsroute, die je door koele oeverbossen leidt en eindigt in natuurreservaat Mittelelbe met oeroude eiken. Proef lokale specialiteiten in historische steden.

Fietstips van locals >

SPROOKJESACHTIG HESSEN: In de regio van de gebroeders Grimm fiets je langs de idyllische rivier de Lahn of door het sprookjes-landschap van Roodkapje. Wijnboeren laten je graag hun wijnen proeven.

Fietstips van locals >

BADEN-WÜRTTEMBERG: Fietsen of e-biken door rivierdalen en ongerepte bossen over goed gemarkeerde fietsroutes. Overnachten kun je in fietsvriendelijke Bett+Bike's of bij de wijnboer.

Fietstips van locals >

COBURG: Regio van heuvels, bergen, meren en rivieren. Fietsroutes voorzien van oplaadpunten voor e-bikes. Ontdek de gastvrijheid met een zelfgebrouwen biertje in het Middeleeuwse Sesslach.

Fietstips van locals >

SAARLAND: In deze zuidelijke regio zijn er grensoverschrijdende fietsroutes naar Frankrijk en Luxemburg. Ontdek hier het unieke rivierlandschap van de Saar. Ook culinair een belevenis.

Fietstips van locals >

BRANDENBURG: Dit grootste kunstmatige merengebied van Europa bestaat uit 20 nieuwe meren. Kersvers recreatiegebied met prachtig netwerk van fietspaden. Slapen kun je in drijvende huizen.

Fietstips van locals >

LEIPZIG: Met uitzondering van het Burgenland gaan de fietspaden hier grotendeels over vlak terrein. Voor wie natuur en cultuur wil combineren heeft 500 km fietspad om zijn ogen uit te kijken.

Fietstips van locals >

RIJNLAND-PALTS: Het landschap van Rijn en Moezel met zijn schilderachtige wijndorpjes verklaren je de liefde in deze romantische fietsregio. Geniet ervan in de gemütliche Weinstube of Biergarten.

Fietstips van locals >

THüRINGEN: Fietsen door de regio waar geschiedenis voel- en zichtbaar is. Langs de 13 lange afstandsroutes met 140 Bett+Bike adressen vind je kastelen, burchten, musea en gezellige cafeetjes.

Fietstips van locals >

 

De 15 mooiste wandelregio's van Duitsland

Door: Ecktiv Redactie

Wandelen in Noordrijn-Westfalen Langs rivieren, heuvels en historische plaatsen: 5 rivieren: Schwalm, Nette, Niers, Rur en Maas grensoverschrijdend 100 km goed bewegwijzerde wandelroutes 25 plassen 2.000 km fietspaden Meer over wandelen in Noordrijn-Westfalen >   Wandelen in Hessen Langs rivieren, kastelen, burchten en kerken: natuur en authenticiteit: Werra-Burgen-Steig, ca. 133 km Limeserlebnispfad Hochtaunus, ca. 30 km gekwalificeerde wandelroutes Meer over wandelen in Hessen >   Wandelen in Nedersaksen Over de Heidschnucken weg op de Lüneburger heide: 2.000 km wandelpaden vlak in het noorden, bergen in de Harz ...

Lees verder
De mooiste Fietsregio's van Duitsland

Door: Ecktiv Redactie

Wat is er, als vakantieganger, nu interessanter dan van locals te horen waar je de mooiste ...

Lees verder
Steden, bossen, heuvels, bergen... veelzijdig genieten!

Door: Ecktiv Redactie

Vlak over onze oostgrens verandert het landschap op subtiele wijze. Steeds meer Nederlanders ...

Lees verder
Verblijven in een Gasthof of rondtrekken met tent of caravan

Door: Ecktiv Redactie

Clichés over Duitsland zijn er genoeg. Bier, bratwurst, schnitzel en kartoffelsalat kennen we ...

Lees verder
Volg gewoon de Straße en je wordt keer op keer verrast

Door: Ecktiv Redactie

Er is zoveel te zien en te doen dat je Duitsland tekort doet door op één plaats te blijven. ...

Lees verder
Ontdek de andere waddeneilanden!

Door: Marlies Bax

Het ezelsbruggetje TVTAS klinkt je vast bekend in de oren. Maar bij die paar eilanden houden de ...

Lees verder

- Advertentie -