Vlaanderen Lekker Land houdt biertraditie in ere

De centrale themalijn van de vzw Tafelen in Vlaanderen in 2009 is “Leven in de brouwerij”. Vlaanderen heeft een geweldige traditie op het vlak van bierbeleving. Met “Leven in de brouwerij” wil men deze traditie in ere houden.

Door: Ecktiv Redactie

Vanuit de volgende 3 invalshoeken zullen nieuwe activiteiten worden ontwikkeld die de toeristische beleving rond bier in Vlaanderen in de verf zullen zetten:
-bierdegustaties
-beer & food pairing: menu Leven in de brouwerij
-verblijfsarrangementen (authentiek & trendy) rond bier

Verder wordt ook gewerkt aan een inventaris van fiets- en wandeltochten en van alle brouwerijen, bierdegustaties voor groepen, een bierroadshow en speciale publicaties i.v.m. Vlaamse bieren. De actie loopt van april tot december 2009.
Op de website www.vlaanderenlekkerland.be wordt alvast het bestaande aanbod rond de bierbeleving in Vlaanderen (brouwerij(bezoek)en, wandel- en fietsroutes met een bierbeleving, restaurants die werken met bier in de keuken, bierevenementen, ...) geserveerd. Wist je bv. dat er in een kleine regio als Vlaanderen meer dan 100 brouwerijen zijn? Of dat er cafés zijn met meer dan 200 streekbieren aanbieden? Er zijn ook restaurants die meer dan 100 bieren op de kaart hebben staan. Dat en nog veel meer zal je ontdekken als je het huidige aanbod op onze website bekijkt.. Beschouw het als een voorsmaakje… Vanaf april vind je informatie over de nieuwe acties op www.levenindebrouwerij.be.

Vlaanderen Lekker Land is de noemer waaronder concrete projecten en evenementen worden gelanceerd die symbool staan voor 'genieten op z'n Vlaams' en 'het goede leven' . Vlaanderen Lekker Land combineert de traditie van het culinair genieten met vakmanschap en gastheerschap.

Van de Noordzee tot de glooiende heuvels van de Voerstreek

Door: Ecktiv Redactie

Van de schuimende golven van de Noordzee bij De Panne tot de groene glooiende heuvels van de ...

Lees verder
Onthaasten aan de kust, in een stad of op het platteland

Door: Ecktiv Redactie

In Vlaanderen komen gestreste Hollanders op adem! Waai uit aan zee. Verrijk jezelf met eeuwen ...

Lees verder
Tongstrelende culinaire verwennerij

Door: Ecktiv Redactie

Natuurlijk drink je ergens in Vlaanderen een pint aan de toog van het dorpscafé en dineer je ...

Lees verder
Vlaanderen Lekker Land houdt biertraditie in ere

Door: Ecktiv Redactie

De centrale themalijn van de vzw Tafelen in Vlaanderen in 2009 is “Leven in de brouwerij”. ...

Lees verder

- Advertentie -