Koh Talu het onbekende paradijs in Thailand

Margo Veldhuizen ( Marijntje ) ging eind juli 2014 mee op 8-daagse persreis naar Thailand. Ze heeft al heel veel idyllische plekjes op de wereld gezien, maar dit privé eilandje Koh Talu voor de kust van Thailand durft ze gerust 'Paradijs' te noemen.

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Een tropisch eiland in de zon wie wil daar nou niet heen. Ik kreeg de kans om het mooie privé eilandje Koh Talu te bezoeken. Koh Talu is een klein privé eilandje in de golf van Thailand het is een waar paradijs voor de kust van de stad Bang Saphan zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Hua Hin. Er worden dagtripjes georganiseerd vanuit Cha-am en Hua Hin, maar je kan er ook overnachten in een van de leuke bungalows. Het is een geweldig snorkel en duikparadijs, met een aantal kleine eilandjes in de buurt.

De koraalformaties zijn waanzinnig mooi. Tijdens het snorkelen kan je papegaaivissen, lipvissen, koraalvlinders en de roze anemoon tegenkomen. Het is ook mogelijk om te helpen met het koraal project. Door kleine stukjes koraal in buisjes te doen en deze in de zee te plaatsen groeit het koraal langzaam weer aan zoals het ooit was. 

Een andere leuke activiteit is inktvis-vissen, je gaat met z’n allen op een grote raft en gooit je hengeltje uit. Op onze raft werden een aantal inktvisjes gevangen die we ‘s avonds hebben gebarbecued en onder het genot van een drankje lekker opgegeten hebben.

Op het eiland is een schildpadden opvangcentrum, hier verblijven de schilpadden tot ze een jaar oud zijn. Vervolgens worden de schildpadden in zee uitgezet. Ik was een van de gelukkigen die zelf een schildpad uit mocht zetten. Eerst kreeg de schildpad een chip zodat ze de schildpad kunnen volgen. Onze schildpad hebben we de naam “OneYear” gegeven dat vonden we wel een toepasselijke naam. Ik hoop dat het hem goed gaat.

Er is op Koh Talu voldoende te doen om je 2 a 3 dagen te vermaken. ’s Avonds is de bar open het is er goed toeven met een biertje in je hand en te genieten van de zonsondergang. Ook kan je een heerlijke massage nemen. En voor de liefhebber van klimmen is het viewpoint een aanrader het uitzicht is adembenemend.

Khun Prida de eigenaar van het eiland runt twee resorts op het eiland. Khun Prida was vroeger eigenaar van een vissersvloot en medeverantwoordelijk voor de vervuiling en afbraak van het milieu in deze omgeving. Hij is nu voorvechter van natuurherstel en behoud. Het is hem gelukt het eiland en omgeving in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. In 1982 starte de afdeling Visserij van het ministerie van Landbouw het “Sea Reviving Project”. Ik kijk terug op 2 onvergetelijke dagen die ik voor geen goud had willen missen ik had voor even het Robinson gevoel.

 

 

Meer informatie over Thailand en praktische informatie vind je op de website van het Thais verkeersbureau www.thaisverkeersbureau.nl

Voor tips, nieuws en events van Thailand ga naar de Facebook pagina van het Thais verkeersbureau www.facebook.com/amazingthailandnl

Laat je vakantie naar Thailand samenstellen door de Nederlandse reisorganisatie in Bangkok Greenwood Travel www.greenwoodtravel.nl

Vlieg naar Thailand met Thai Airways vanaf Brussel of Frankfurt www.thaiairways.com

Profiel Marijntje >

 

Indrukwekkende persreis naar Thailand start met grootse ontvangst

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Toen ik door Bestemminginbeeld gevraagd werd om naar Thailand te gaan hoefde ik daar niet lang over na te denken. Thailand is zo’n beetje mijn tweede vaderland ik kom er regelmatig om inkopen te doen voor mijn webshop ( Wij verkopen hobbyartikelen) maar ben er ook vaak te vinden met een gehuurde auto in een van de bekende en onbekende gebieden van Thailand. Dit jaar was ik er 3 keer, in januari voor vakantie. Wij maakten een rondrit door Isaan in het oosten van Thailand. De laatste dagen waren we voor de webshop in Bangkok. We schrokken toen we daar aan kwamen; het hele openbare leven lag op z’n gat. Er waren duizenden demonstranten die de grote kruispunten blokkeerden. ...

Lees verder
Proef authentiek Thailand op de Amphawa floating market

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Eind juli 2014 was Margo Veldhuizen Onderstal mee op persreis naar Thailand en bezocht daar ...

Lees verder
Thaise kookcursus in Bangkok, verrassende ervaring

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Margo Veldhuizen Overstal was eind juli 2014 mee op persreis naar Thailand. Hoewel ze zelf ...

Lees verder
Bezoek aan het Grand Palace complex in Bangkok

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Het is heel veel goud dat er blinkt. Het immense complex van The Grand Palace is als een groot ...

Lees verder
Koh Talu het onbekende paradijs in Thailand

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Margo Veldhuizen ( Marijntje ) ging eind juli 2014 mee op 8-daagse persreis naar Thailand. Ze ...

Lees verder
Train market Meaklong, opzij, opzij en gewoon weer doorgaan

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Tijdens haar persreis naar Thailand bezocht Margo Veldhuizen onder meer de Train market Meaklong ...

Lees verder
Phra Nakhon Khiri, hemelse stad op heuvels

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Phra Nakhon Khiri het voormalig paleis van koning Rama 4 en koning Rama 5 is op de toppen van ...

Lees verder
Phra Pathom Chedi, oudste boeddhistische tempel van Thailand

Door: Margo Veldhuizen Onderstal

Wat Phra Pathom Chedi, hetgeen betekent ´de eerste stoepa´ is niet alleen de hoogste stoepa in ...

Lees verder
Het land van de glimlach is in één woord verbazingwekkend

Door: Ecktiv Redactie

De hectiek en hitte van Bangkok. Een luie tropische middag op het strand van Phuket of Koh ...

Lees verder
Witte stranden, blauwe zee en heel veel eilanden

Door: Ecktiv Redactie

Behalve weelderige natuur, rijke cultuur , een gunstig prijsniveau en een bevolking die Thailand ...

Lees verder
Bangkok is een waanzinnige mix van oosters en westers

Door: Ecktiv Redactie

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een fenomeen op zich. De metropool is een waanzinnige mix ...

Lees verder

- Advertentie -