Tips Nepal

Door: Ecktiv Redactie

• Straatnaambordjes zijn zeldzaam in Katmandu. Wil je een gedeelte van de stad dat niet op loopafstand ligt, dan kun je het beste een taxi of tuktuk aanhouden. Met de bus? Vaak is er geen plaats!


• Tijdens de zware meerdaagse hike naar het Mount Everest-basiskamp op 5500 meter waan je je sir Edmund Hillary. Informeer bij een van de vele aanbieders in Kathmandu naar de mogelijkheden voor deze populaire tocht.


• Nepalezen eten met hun vingers. Zoals in meer Aziatische landen gebruiken ze daarbij hun rechterhand. De linkerhand is onrein. Heb je eten over? Bied het niet aan aan iemand anders: dat wordt als zeer onbeleefd ervaren.
 

Gosainkunda trekking: binnen zeven dagen het echte 'Himalayagevoel'

Door: Tibor Lelkes

Sowieso wilde ik naar Nepal om daar door het indrukwekkende gebergte te wandelen maar zie dat er nog zoveel meer te doen en te zien is. Ik besef dat drie weken eigenlijk te kort is om het land te zien, maar meer tijd heb ik helaas niet. Dus moet ik kiezen en ga op zoek naar een interessante trekkingstocht van ongeveer een week waarbij je een beetje leuk de hoogte in gaat om het echte “Himalayagevoel” te krijgen. Via wat speurwerk op internet kom ik bij de 'Gosainkunda trekking'. Deze duurt 7 dagen en je bereikt al na de vierde dag een hoogte van meer dan 4600 meter. Om hoogteziekte te voorkomen is het belangrijk dat je niet te veel stijgt in een te korte periode aangezien je ...

Lees verder
Een land van extremen aan de voet van de Mount Everest

Door: Ecktiv Redactie

Nepal is een land dat ingeklemd ligt tussen Tibet en de laagvlakte van de Ganges-rivier in ...

Lees verder
Boeddhistische stupa’s, hindoeïstische heiligdommen, koninklijke paleizen

Door: Ecktiv Redactie

Namasté Nepal! Vlieg je naar Nepal, dan land je bij de hoofdstad Kathmandu. In deze ...

Lees verder
Overweldigende natuur, duizenden tempels en hoge bergen

Door: Ecktiv Redactie

In Kathmandu wemelt het van de kantoortjes die je de mooiste trektochten en ervaringen ...

Lees verder
Tips Nepal

Door: Ecktiv Redactie

Straatnaambordjes zijn zeldzaam in Katmandu. Wil je een gedeelte van de stad dat niet op ...

Lees verder

- Advertentie -