Kosmopolitisch Rabat

Rabat is een interessante en niet veel bezochte city trip. Jammer want de bijzondere hoofdstad heeft veel te beiden. Veelzijdig in bezienswaardigheden, tegelijk zeer modern én traditioneel, multicultureel georiënteerd en een walhalla voor de internationale gourmet liefhebbers.

Door: Mireille Velthuis

Wijde boulevards, terrasjes, moderne gebouwen, de hip goedgeklede middenklassers die hier wonen en de vele Ambassades die hier gehuisvest zijn geven Rabat een kosmopolitische gevoel. Bovendien heerst er een relaxte sfeer wat sightseeing en een terrasje pakken bevordert. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een jaar door aardige verkoelend briesje, wuivende palmbomen en een vernieuwde moderne Marina aan de overzijde van de Bouregreg rivier maakt het aangenaam vertoeven in deze stad.

 

Rabat behoort tot een van koningssteden van Marokko en de huidige koning Mohammed VI met zijn familie zijn woonachtig in deze stad. Zoals in meerdere andere Marokkaanse steden is de stad verdeeld in de oude stad de ‘Medina’ / ‘Oudaïa Kasbah’ en een nieuwe stadsgedeelte ‘Ville Nouvelle’ gebouwd door de Fransen. Het is de een-na-grootste stad van Marokko en sinds 1912 de hoofdstad van het land. Het feit dat het buiten het toeristische circuit ligt heeft zijn voordeel; zo zorgt het dat de mensen rustig hun gang gaan, je niet door klantenlokkers en straathandelaren gestoord wordt en de prijzen en taxi’s veelal ‘fixed price’ zijn.

De stad Salé, eenvoudiger dan Rabat maar toch bijzonder

Door: Mireille Velthuis

Wanneer je Rabat bezoekt is het zeker de moeite waard om de Bou Regreg rivier over te steken en ...

Lees verder
Stadse rust

Door: Mireille Velthuis

Opmerkelijk dat je in de hoofdstad van een land plekken kunt vinden waar het heerlijk rustig is. ...

Lees verder
Kosmopolitisch Rabat

Door: Mireille Velthuis

Rabat is een interessante en niet veel bezochte city trip. Jammer want de bijzondere hoofdstad ...

Lees verder

- Advertentie -