Mooi Hoorn

De historische Noord-Hollandse stad Hoorn heeft een rijk verleden. Het was als VOC stad een van de grootste steden van het land en van deze historie is nog veel te bezichtigen. Wij hebben Hoorn bezocht om te ontdekken wat de stad nou zo speciaal maakt.

Door: Bezienswaardigheden

Historisch

Hoorn was in de 17de eeuw één van de belangrijkste Nederlandse steden en dit vind je overal terug. Verspreid door de stad zijn vele historische straatjes, gebouwen en monumenten te vinden die je meenemen naar de tijden van de Gouden Eeuw.


Stoomtram Museum Hoorn-Medemblik

Wil je echt terug in tijd? Dan kun je een ritje maken in een van de gerestaureerde stroomtrams van het Stoomtram Museum. Er is een lijndienst tussen Hoorn en Medemblik. Bijna het gehele jaar rijden er historische treinen van en naar Medemblik. Een tripje in een trein is makkelijk te combineren met een boottocht naar Enkhuizen of een tocht in een museumbus.

Adres: Van Dedemstraat 8 (aan het station)
Website: www.museumstoomtram.nl

 

Terrasjes

Verspreid over Hoorn zijn vele terrasjes te vinden waar je heerlijk kunt zitten. Zoals in de historische haven en op het horecaplein de Rode Steen, waar ook het Westfries Museum is gevestigd.  


Cultuur

Hoorn beschikt over vele musea, monumenten, antiekwinkels en galerieën. In totaal zijn er zeven musea in Hoorn, waaronder: Het Museum van de Twintigste Eeuw en het Affichemuseum. Alle musea zijn op loopafstand van elkaar verwijderd.   

Winkelen

Op de Grote Noord en het aanliggende Nieuwe Noord zijn vele verschillende winkels te vinden, zowel grote bekende winkelketens als kleine bijzondere boetiekjes. 

Uit eten

Er zijn een groot aantal eetgelegenheden te vinden in de stad. De soorten restaurants verschillen van luxe tot eenvoudig maar gezellig.

Veel restaurants zijn gevestigd in unieke panden. Een van zo'n restaurant is Eten Enzo! Dit restaurant is gevestigd in een monumentaal pand en is trendy ingericht.

Eten Enzo!
Adres: Kleine Oost 37-39
Website: www.etenenzo.eu 

Uitgaan

In de avonduurtjes is er ook nog genoeg te doen. In een van de vele kroegjes aan de Rode Steen wordt tot in de vroege uurtjes gefeest. Maar ook in de kroegen van de haven of in de Dubbele Buurt kan goed gefeest worden. Verder zijn er in Hoorn ook nog een filmhuis en een poppodium te vinden.

Hoorn beschikt over een indrukwekkende Schouwburg. In het Park Schouwburgtheater zijn wekelijks verschillende voorstellingen. Neem eens een kijkje op de website voor een uitgebreid overzicht van de voorstellingen.

Park Schouwburg Theater
Adres: Westerdijk 4
Website: www.hetpark.nl  
    

Overnachten

Hoorn heeft zoveel te bieden dat het bijna onmogelijk is om alles in één dag te bezichtigen. Gelukkig beschikt de stad over verschillende Hotel en Bed&Breakfasts, waar uitstekend overnacht kan worden.

Hotel Petit Nord aan de Kleine Noord is een van de vele uitstekende hotels van de stad.

Hotel Petit Nord
Adres: Kleine Noord 53-55
Website: www.hotelpetitnord.nl

- Advertentie -