Een nachtje bij de boer

Nee, we sporen niemand aan om zomaar bij een boer in bed te kruipen. We hebben het hier over vakanties op een boerderij. Terug naar vroegere tijden of een vakantie vol luxe. Er zijn veel verschillende soorten boerenvakanties. Wij geven hier een paar bijzondere voorbeelden.

Door: ALGEMEEN

Het Betere BoerenBed
Logeren in een grote tent op het land van een boerderij, terug in de tijd zonder op strozakken te hoeven slapen. Dat is het Betere Boerenbed. Je krijgt gewoon een matras met warme dekens. De tent is uitgerust met een houtenvloer en alle faciliteiten die je je maar kan wensen. Die faciliteiten stammen alleen wel uit 1920. Een houtkachel die je warm houdt en waar je op kookt, een koffiemolen aan de muur en slapen in een bedstee. Zo zonder elektriciteit is niet voor iedereen het ideaal, maar zeker voor iedereen een belevenis. Als je meer aan je luxe gehecht bent, kun je op sommige BoerenBed boerderijen aan wellness doen. Hoeve Meskenwier in Akkrum is een van de erg uitgebreide boerderijen met deze mogelijkheid.
Meer over Het Betere BoerenBed

Huédour
Voor de amateurkoks en kunstenaars onder ons zijn er ook speciale boerenvakanties te vinden. Op een oude boerderij in het uitgestorven dorpje Huédour in de Ardèche kun je een kunst- en kookvakantie houden. Bak brood en schilder mooie vergezichten. Je kiest zelf aan welke activiteiten je mee doet. De meeste kamers in de oude boerderij zijn voorzien van een wastafel. De douche moet je wel delen.
Meer over de boerderij in Huédour

The Wold Cottage
The Wold Cottage in het kleine plaatsje Wold Newton is een boerderij vol luxe. Het is als of je op een prachtig Engels landhuis verblijft. Jouw mond zal open vallen bij het zien van de klassiek ingerichte kamers met grote badkamers. Het ontbijt en diner op dit landhuis bestaat alleen uit producten uit de regio. Veel komen zelfs uit de tuin van de boerderij zelf. Je kan niet anders dan genieten van de pure smaak.
Meer over The Wold Cottage


Agriturismo Palaia
In Italië vind je vakantieboerderijen waar la mamma graag een pizza voor je bakt. Op Agriturismo Palaia, vlak bij het middeleeuwse dorpje Montefoscoli, voel je het Toscaanse leven. De boerderij uit de 18e eeuw is stijlvol gerestaureerd. De eigenaren doen er alles aan om het naar je zin te maken. Het zwembad, de pizza-avond en wijnproeverij. Alles is mogelijk . Als ervaren rijder kan je zelfs een tocht op een van de paarden van Agriturismo Palaia.
Meer over Agriturismo Palaia.

- Advertentie -