Steden met een muzikaal randje

There's no business like show business! En daarom zijn deze steden zeker een musicalbezoekje waard. Hier vind je de nieuwste musicals en indrukwekkende comebacks. Maak er een leuke stedentrip van, want deze steden bieden veel meer dan alleen theaters.

Door: UITGAAN

Londen
“Chicago is sassy, sexy and sophisticated!”
De showbizzwereld in 1920. Een wereld vol haat, jaloezie, moord, glitter en glamour. In deze wereld beland je met de langst lopende Broadwaymusical op West End ooit. Chicago. Roxie en Velma belanden wegens moord in de gevangenis en willen beide met hulp van advocaat Billy Flynn hun vrijheid terug krijgen. Wie zal  met haar acteerwerk de jury overtuigen? Deze show krijgt je zeker op het puntje van je stoel door de afwisselende muziek, zwarte humor en grootse showdansen. Voor meer informatie en kaarten kijk je hier. De glitter en glamour gaat buiten het theater door. Neon verlichting schittert je tegemoet, billboards bedekken de gevels van historisch gebouwen. Londen is een van de grootste musicalsteden. In de buurt West End vind je de meeste theaters, maar deze straat heeft meer te bieden. Je vind er hippe clubs, winkels en bioscopen. West End is het bruisende middelpunt van Londen.
Meer over Londen

 

Andere steden waar je je musicalhart op kunt halen zijn:

New York
“Full of big laughs, great dancing and breathtaking scenery”
Dirty dancing, The Lion King en Titanic. Allemaal musicals gebaseerd op een film. Sinds kort vind je op Broadway een verrassende toevoeging. Shrek the musical. En show vol vrolijkheid in het Broadway Theatre. Hier vind je meer informatie over deze musical. Broadway is dé musicalstraat in New York. Toch niet zo'n theaterfan? Vanaf Broadway ben je binnen no time op Times Square vol winkels, restaurants en bioscopen.
Meer over New York

Antwerpen
“Een met-je-sokken-op-de-bank-gevoel”
Wij zeggen: een non die als gouvernante de harten steelt van een legerofficier en zijn zingende kinderen. Dan zeg jij: The Sound of Music. Voor het verrassende verhaal hoef je niet te komen, voor een heerlijk feel good gevoel met het hele gezin wel. Niet bekend? Kijk hier. Binnenkort straalt een nieuwe Maria in historisch Antwerpen in België. Voor de voorstelling winkelen in de Stadsfeestzaal is een aanrader. Je zal zeker onder de indruk zijn van dit gouden winkelcentrum.
Meer over Antwerpen


Oberhausen
“Grosshartig! Eindrucksvoll! Einmalig!”
Tanz der Vampire is een door en door Duitse musical in het Duits in Duitsland. Talenkennis is dus vereist. De musical mixt komedie en thriller, maar is niet echt geschikt voor jonge kinderen. Het verhaal: een meisje valt in de klauwen van een vampier en een knappe held probeert haar te redden. Kaarten bestel je hier. Oberhausen, waar de vampieren zijn neer gestreken, is een moderne stad waar je goed kunt shoppen. Het theater ligt heel praktisch in het winkelcentrum CentrO.
Meer over Oberhausen
Amsterdam
“MAMMA MIA! E
en wereldwijd fenomeen met de hits van ABBA" Dicht bij huis is ook genoeg theater te bewonderen. De swingende musical MAMMA MIA! staat van af 13 september weer op de Nederlandse planken. Kaarten zijn sinds kort hier te bestellen. Deze feel good musical speelt zich af in zonnig Griekenland, maar begint zijn tour gewoon in Carré in Amsterdam. Amsterdam heeft heel wat moois te bieden. Tweedehands tot designer. Mac Donalds tot heerlijk culinair. Dit bruisende centrum ligt slechts enkele minuten van Carre.
Meer over Amsterdam

 

- Advertentie -