Een actieve Pinkster in Luxemburg

Zin in een actieve Pinkster? Dan is Luxemburg zeker een aanrader. Dit kleine land heeft een prachtige natuur en die valt op veel verschillende manieren te ontdekken, van een lekkere wandeling door de bossen tot een wilde mountainbiketocht.

Door: Actief

Wandelen - Müllerthal
Luxemburg heeft een mooi landschap daarom is het heerlijk om er te wandelen. Neem het gebied Müllerthal, ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd, in het noordwesten van Luxemburg. De wandelpaden zijn hier heel afwisselend, het ene moment loop je op een steil bospad terwijl je het andere moment weer op een vlakke weg loopt. In dit gebied vind je overal grillig gevormde rotstuinen en merkwaardige rotsformaties. Verder is de planten- en bomengroei ook speciaal. Doordat de vochtigheidsgraad bijna 100% is heeft de natuur vrij spel. Je vindt er planten die bijna nergens anders in Europa voorkomen.
De “Schiessentümpel” is echt een bezoekje waard. Deze waterval, met drie cascaden waarover een brug loopt, is een echte toeristentrekker. Müllerthal is de perfecte plek voor een actieve vakantie, naast wandelen kan je hier fietsen, klimmen, zwemmen, en mountainbiken.

 

Trektochten – Müllerthal
In de Ardennen en in Müllerthal bieden een aantal hotels het arrangement ‘wandelen of fietsen zonder bagage’ aan. De organisatie zorgt ervoor dat je bagage van hotel naar hotel wordt gebracht. Bij de wandeltochten kiest de organisatie de route uit, bij de fietstochten hebben de fietsers meer vrijheid en krijgen ze zelf een kaart mee. De meeste van deze  trektochten duren 6 dagen.

 

Fietsen – Wasserbillig
Vanaf Wasserbillig heb je verscheidene interessante fietsroutes. Neem bijvoorbeeld de route van Wasserbillig naar Schengen(42 km). Je fietst direct naast de Moezel en langs de Luxemburgse wijngaarden. Tijdens deze fietstocht kan je een stop maken in de oude dorpjes Ehnen en Wellenstein.
Vanaf Wasserbillig kan je ook de andere richting opfietsen, deze route loopt langs de Sûre. Bij deze route kom je langs het prachtige gebied Müllerthal.  

 

Mountainbiken – De Ardennen
De Luxemburgse Ardennen zijn goed voor mountainbiketochten. Er zijn 16 verschillende parcours van 10 tot 40 kilometer. Deze parcours leiden je door dichte bossen en diepe rivierdalen. Ze hebben verschillende niveaus van makkelijk tot heel moeilijk. Voor iedereen is er iets. Zelfs kinderen worden niet vergeten, er zijn twee parcours speciaal voor kinderen. Zo kan je met het hele gezin de Ardennen verkennen.

 
Kanoën – De Ardennen
De Ardennen zijn niet alleen goed om te mountainbike, maar je kan er ook nog perfect kanoën. Het seizoen begint met Pasen en wordt geopend door een internationale wedstrijd. Als het water hoog genoeg is kan je het hele jaar door kanoën. Een aanrader is de Sûre, deze rivier heeft verschillende moeilijkheidsgraden, Op de Beneden-Sûre zijn er minder golven en andere moeilijkheden dan op de Boven-Sûre. 

 

Vissen - Echternach
Voor echte hengelaars is Luxemburg een paradijs. In de wateren hier vind o.a. snoek, baars, paling, forel en karper. Voor veel plaatsen heb je een vergunning nodig. Deze kosten tussen de  3 en 10 euro per maand, de prijs hangt af van de plaats waar je wilt vissen. Wil je geen vergunning maar toch vissen dan kan je tegen een vergoeding op zogenoemde visvijvers vissen. Voorbeelden zijn de meren in Echternach en Weiswampach.
 

- Advertentie -