Herfst en kerst in romantisch Wenen

In de herfst- en kerstperiode vinden romantische types talloze manieren om te ontspannen en zichzelf te verwennen in sfeervol Wenen. Om samen een van de vele muziekfestivals of kunsttentoonstellingen te bezoeken. Te genieten van een goed glas Weense wijn in een keizerlijke omgeving getooid in kerstsfeer. Of het prachtige landschap even buiten de stad te bewonderen in de mooiste herfsttinten of een vroeg pak sneeuw.

Door: Ecktiv Redactie

De smaak van Weense wijn

Wenen is de enige metropool ter wereld die genoeg wijn binnen haar stadsgrenzen produceert dat de moeite waard is om te vermelden. 700 hectares aan wijngaarden zijn bepalend voor de "cityscape" en de levensstijl van Wenen. Met name in de herfst zijn de wijngaarden aan de randen van de stad bijzonder romantisch. De nazomer wijnoogst is grotendeels voorbij, en bon vivants komen bij elkaar in de gezellige wine bars om de "Junger Wiener" en lekkere halpjes van het buffet te proeven.

Meer over de typisch  Weense wijncultuur  >>
 

 

 

Plaats vóór 31 oktober a.s. je bijzondere steden-foto’s en -tips op BiB en maak kans op een 2 pers. stedentrip naar Wenen, bestaande uit:

Retourvlucht, 2 overnachtingen met ontbijt in 4* hotel, 2 Vienna-Cards voor gratis OV en kortingen op meer dan 200 culturele en culinaire adressen, + tickets voor een museum naar keuze.

Ga naar de voorwaarden >>

 

 

Herfst is museumtijd

In haar tentoonstelling over keizer Maximiliaan I wijdt het Albertina museum zich aan de periode van Dürer. "Regent of the Year" Gustav Klimt is aanwezig met een show in de Belvedere ("150 jaar Gustav Klimt") en ook in het "Kunsthistorisches Museum", waar zijn plafondschilderingen kunnen worden bewonderd vanaf een speciale brug. De keizerlijke meubelcollectie geeft inzicht in het leven van de legendarische keizerin Elisabeth met "Sisi op Corfu".

Meer over de  Weense museum- en expositie kalender  >>

 

Muziekfestivals voor elke smaak

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken tijdens de meest sfeervolle periode van het jaar: Begin oktober biedt het "Waves Vienna” club festival een party atmosfeer; later swingt het "Wien Modern" festival met haar hedendaagse muziek. Het Weense "Jazzfloor Festival" belooft de maand november in Wenen tot een "maand van Jazz & Blues" te maken en het vocale acrobaten festival "Voice Mania" maakt er helemaal een stemmige bedoening van.

Meer over de  Weense concert- en festival agenda  >>

 

Kleurrijke parken en tuinen

Wanneer de herfst aanbreekt, verandert het licht dat op de kasteelgevels valt. In de kasteelparken blijft de ochtendkoelte langer hangen. Ontdek de kleurenpracht tijdens een wandeling in de Lainzer Tiergarten of in het Wienerwald, die in het overgangsseizoen op hun mooist zijn. In de herfst zijn de wijngaarden aan de stadsrand een ideale bestemming voor een romantisch uitstapje.

Meer over de  Weense parken en wijngaarden  >>

 

Herfst en kerst in romantisch Wenen

Door: Ecktiv Redactie

De smaak van Weense wijn Wenen is de enige metropool ter wereld die genoeg wijn binnen haar stadsgrenzen produceert dat de moeite waard is om te vermelden. 700 hectares aan wijngaarden zijn bepalend voor de "cityscape" en de levensstijl van Wenen. Met name in de herfst zijn de wijngaarden aan de randen van de stad bijzonder romantisch. De nazomer wijnoogst is grotendeels voorbij, en bon vivants komen bij elkaar in de gezellige wine bars om de "Junger Wiener" en lekkere halpjes van het buffet te proeven. Meer over de typisch  Weense wijncultuur  >>       ...

Lees verder
Hoeveel Wenen kun je doen in 24 uur?

Door: Ben Töller

Als Ben Töller eind 2012 de stedentrip naar Wenen wint en al ruim van te voren de 4 dagen met ...

Lees verder
Romantische hoofdstad van het vroegere Oostenrijkse keizerrijk

Door: Ecktiv Redactie

Romantische paleizen, Habsburgse historie, Sissi, het Prater, klassieke muziek, barok en ...

Lees verder
Beklim de Stephansdom en neem daarna een stevige schotel Bauernschmaus

Door: Ecktiv Redactie

Tip: ga naar Wenen in de sneeuw! Dat is als extra slagroom op je sachertorte. Bijzonder ...

Lees verder
Fietsend langs het Prater, Schönbrunn en wijngaarden

Door: Ecktiv Redactie

Leuk in Wenen is dat het oude gedeelte van de stad zo goed te belopen is. Daarbuiten ontdek je ...

Lees verder
Stedentrip kerst

Door: Ecktiv Redactie

Beleef een romantische stedentrip met kerst. Als de dagen grauw, kort en koud zijn en de laatste ...

Lees verder

- Advertentie -