Pubs, Cafés en Restaurants - Oxford

Oxford als typisch studentenstad heeft veel pubs, cafés en restaurants. De meeste hebben een zekere bekendheid, veel zijn speciaal door de oude historische locaties. Geregeld kun je plaatsnemen tussen de studenten. Hier een selectie.

Door: Mireille Velthuis

Turf Tavern

Een van de favorieten onder studenten is deze 13 eeuwse pub. Een kleine middeleeuwse pub verstopt tussen meerdere steegjes. De clientèle is een aangename mix van studenten, beroepsmensen en een toevallige toerist die de pub heeft weten te vinden. Toen Bill Clinton in Oxford studeerde kwam hij geregeld zijn pint hier halen. The Turf was ook een favoriet van Inspector Morse. Turf Tavern heeft een buiten terras, je kunt er eten en regelmatig worden verschillende activiteiten georganiseerd. Meer informatie is te vinden op hun eigen website.

Adres: 4-5 Bath Place, Town Centre Oxford.
Tel: +44 (0)1865 243 235

 

Vaults

Prachtig 14e eeuws gebouw met gewelfde plafonds, die voorheen aan een kerkelijke gemeenschap toebehoorde (University Church of St. Mary the Virgin). Het restaurant café met tuin kijkt uit over Radcliffe square en the Radcliffe Camera. In de zomer is het mogelijk in Vaults haar tuin een picknick te bestellen. Op het menu staan veel gezonde producten en een ruime keuze voor vegetariërs. Er worden Fair Trade producten gebruikt. Geopend voor ontbijt, lunch en Engelse cream teas; thee en koffie wordt gedurende de hele dag geserveerd. Bekijk hun uitgebreide website voor meer info.

Adres: 1 Radcliffe square
Tel +44 (0)1865 279 112 

 

 

The Eagle & Child

Is bekend geworden als Literaire pub want in de jaren 30 was dit de ontmoetingsplek van het literaire clubje heren die zichzelf ‘The Inkelings’ noemde. Van hen kreeg de pub de koosnaam “The bird & baby”. O.a. Inkelings J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis bespraken en filosofeerde hier hun eigen werken en die van anderen. De pub stamt uit de 17e eeuw. Meer informatieis op de website te vinden.

Adres: 49 St. Giles in Oxford.
Tel +44 (0)1865 302925

 


The Trout

Mogelijk een van de mooiste locaties in Oxford, oud Engels gebouw aan een rivier. Gelegen zo’n 2,5 km van Oxford stad. Wederom een pub beroemd en onsterfelijk gemaakt door Inspector Morse en een favoriete plek van menig student. Gezellige drukte rondom etenstijden binnen en in de tuin aan de rivier, daarom goed om van te voren te reserveren. Buiten de maal spitsuren is het ook heerlijk vertoeven voor een pint of ‘a cuppa’. Trout website.

Adres: Godstow Road, Wolvercote, Oxford.
Tel: +44 (0)1865 510 930
The Trout heeft nog een zusje “The Red Lion” bij Glouster Green in Oxford.

 

The Quod

Een brasserie in een oud bank gebouw, inclusief terras en bar. Naast eten is het ook een fijne ambiance om van een kopje koffie te genieten terwijl je rondkijkt naar de selectie moderne kunst die er hangt. Handig gelegen in het centrum. The Quod website.

Adres: 92 - 94 High Street, Oxford 
Tel +44 (0)1865 202505 

 

Gee's

Een unieke locatie gelegen in een Victoriaanse serre en het ‘zusje’ van Quod’s. Wel is dit restaurant enigszins conservatiever en prijziger dan Quod’s. Gee’s is nogal populair bij ouders van studenten die op bezoek komen. Een modern Brits-Europees menu en te bezoeken voor ontbijt/brunch, lunch, diner of een aparte rendez-vous. Reserveren wordt aanbevolen! Gee's website

Adres: 61 Banbury Road Oxford
Tel +44 (0)1865 553540

 

The Old Parsonage

Prachtig oud gebouw uit 1660 waar je in stijl een ‘high tea’ kunt gebruiken. Overigens is het ook hotel en open voor andere maaltijden. Het hotel ligt in het centrum van de stad. In de zomer kan er op het terras gegeten worden en op vrijdag avonden wordt er live Jazz muziek gespeeld. The old parsonage website

Adres: Banbury Road 1, Oxford
Tel: +44 (0)1865 310210

 

 

 

The Cherwell Boat House

Leuk restaurant-cafe aan de Cherwell rivier die tevens 80 houten puntboten te huur heeft. Het restaurant is het gehele jaar open, het rivierterras is open tijdens betere jaargetijden. Het is mogelijk een picknick vooraf te bestellen die mee te nemen is tijdens je punttocht. Open voor lunch, diner, thee en een drankje. Oxford University hun waterheer Thomas Tims heeft het boothuis in 1904 gebouwd waarvandaan roei- en puntboten gehuurd konden worden. Sindsdien is ‘The Boathouse’ uitgegroeid tot een populaire locatie. The Cherwell Boat House website.

Adres: 50 Bardwell Road, Oxford
Tel +44 (0)1865 552746

 

Shanghai’s 30’s

Mogelijk Oxford’s beste Chinese restaurant. Gelegen tegenover Christ Church College aan St Algates. Een intiem Chinoiserie retro-luxe interieur met Deco meubels die het gevoel van jaren 30 Shanghai geeft. De keuken specialiseert zich in Sichuan, Peking and Cantonese cuisine. Het restaurant is populaire, wel een kleine waarschuwing informeer of er eventueel die avond een dubbele zitting is. Op drukke avonden kunnen ze op deze manier de vele bezoekers tegemoetkomen. Shangahi 30's website

Adres: 82 St Aldates, Oxford
Tel: +44 (0)1865 242230

 

Indiase cuisine

India, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka waren vroeger gekoloniseerd door de Engelsen. Vandaar dat Engeland veel immigranten uit deze landen heeft en zij brengen hun cultuur en cuisine met zich mee. Een goede curry, brinyani, palak paneer en samosa zijn om je vingers bij af te likken. Hier enkele getipte restaurants:
Aziz - Bangladeshi & Indian Cuisine
Chutney’s Restaurant
Quim’s Indian Cuisine
The Spice Lounge

 

Achtergrond Informatie

Visit Oxfordshire - toeristeninformatie centrum website
Bars & Pubs in Oxford, informatieve website
Bekijk ook de bijbehorende BiB specials "Oxford een veelzijdige City Trip" en “Universiteitsstad Oxford, bezoek de verschillende Colleges

 

Oxford een veelzijdige City Trip

Door: Mireille Velthuis

Oxford is een heerlijke stad om in rond te zwerven; langs de vele oude universiteiten en colleges, door nauwe straatjes via tuinen en pleintjes, bewonder de architectuur en strijk neer bij leuke cafeetjes. De stad heeft óók een industriële achtergrond, boekdrukkerijen en uitgevers vestigde en floreerde begin twintigste eeuw. Eigenlijk nog bekender is dat William Morris in de jaren 30 van de twintigste eeuw begon met de productie van de Morris autos in Cowely (zuidoost van de stad) in de jaren ‘70 werkte er ruim 20.000 mensen voor Morris Motors. Tegenwoordig zijn het vooral Minis en BMW’s die van de band komen en zodoende trekt het immigranten van zuidoost ...

Lees verder
Pubs, Cafés en Restaurants - Oxford

Door: Mireille Velthuis

Oxford als typisch studentenstad heeft veel pubs, cafés en restaurants. De meeste hebben een ...

Lees verder
Universiteitsstad Oxford, bezoek de verschillende colleges

Door: Mireille Velthuis

Oxford is vooral bekend als universiteitsstad, verweven en vol tradities waarbij de buitengewoon ...

Lees verder
Stad van de dromerige spitsen

Door: Mireille Velthuis

Oxford, “de charmante stad met de dromerige spitsen” is een rijkdom aan historisch cultuur. ...

Lees verder
Relaxen in een van de tuinen of parken

Door: Mireille Velthuis

Oxford heeft veel parken en tuinen. Naast historie absorberen of het bewonderen van oude ...

Lees verder
Wandel je mee?

Door: Mireille Velthuis

Oxford is bij uitstek een stad om wandelend te ontdekken.

Lees verder
Pubs, Tea rooms, High teas en Restaurants

Door: Mireille Velthuis

Lekker eten tijdens je citytrip hoort erbij. Als studentenstad is dat te merken aan de vele eet, ...

Lees verder
Video impressie van Oxford en beeldende introductie

Door: Mireille Velthuis

Vaak zeggen beelden meer, voor u als introductie een video impressie van Oxford

Lees verder

- Advertentie -