Wellness-vakantie aan de Achensee

Luxe, schoonheid en natuur vinden elkaar aan de Achensee, het grootste meer van Tirol. Op een hoogte van net boven de 900 meter gelegen is het een geweldige omgeving voor talloze activiteiten. 5-sterren Posthotel Achenkirch geeft de regio een speciale touch, door deze activiteiten te combineren met Wellness. Het hotel staat al ruim 30 jaar aan de top als het om wellness gaat.

Door: MEREN

Het heldere water van de Achensee nodigt je uit om te zeilen, wind- en kitesurfen, of zwemmen en duiken. De bergen dagen je zomers uit voor wandelen, Nordic walking en mountainbiking. Wie in de vakantie actief wil zijn, maar zich ook graag wil laten verwennen, vindt in 5-sterren Posthotel Achensee een waar Wellness Walhalla. Met als extra attractie de eigen golfbaan in de directe nabijheid van het hotel. Wie ervaring heeft met golf of wellness zal zich snel herkennen in deze professionele omgeving. Beginners zullen voor de rest van hun leven verwend zijn. Dus weet waar je aan begint.

Meer over Achensee      Meer over Posthotel Achenkirch

Posthotel Achenkirch, grondlegger van ‘Wellness-trend’
Hij koppelde zwemmen aan schoonheid en gezondheid aan luxe, en noemde zijn hotel ‘Das Wohlfühlhotel in den Tiroler Bergen’. Karl Reiter, eigenaar en gastheer van Posthotel Achenkirch heeft 30 jaar geleden nooit kunnen vermoeden dat er zoiets als een wellness-hype zou ontstaan. Tegenwoordig wordt hij in de Alpen algemeen gerekend tot de grondleggers van deze trend, de lekkerste manier om jezelf te verwennen en tot rust te komen.

Beeldimpressie Posthotel Achenkirch

Een Wellness Wereld van ruim 6500 m2
De fraai vormgegeven Wellness Wereld van het hotel is voorzien van alle denkbare soorten kuur- en zwembaden, sauna’s en stoombaden. Talloze schoonheidsbehandelingen, en alle soorten van massage. Een Meditatie- en ontspanningscentrum onder vakkundige begeleiding. En uiteraard een up-to-date Fitness-studio.

Meer over Wellness in Posthotel Achenkirch

Extra sportieve voorzieningen
Direct in of bij het hotel zijn eigen sportfaciliteiten. Hotelgasten van Posthotel krijgen voorrang en extra voordeel bij gebruik van de golfbaan, de tennis- en squashhal en de paardrijdfaciliteiten. In deze laatste zijn de wereldberoemde witte Lipizzaner paarden te bewonderen. Iets dat je niet elke dag ziet.

Meer over de sport-faciliteiten

Ontdek het 5-sterren gevoel
Het blijft moeilijk uitleggen hoe het verblijf in een 5-sterrenhotel precies voelt. Het komt er eigenlijk op neer dat aan alles gedacht is om het de gasten optimaal naar de zin te maken. Van de culinaire maaltijden tot de kamerverzorging. De bediening die er altijd geruisloos voor je is. De luxe van schone warme handdoeken en badjas. Het buitenbaden met zout- of zoet water met een temperatuur water van 34º C, het hele jaar door. Het is te veel om op te noemen. Vandaar dat de eigenaar Karl Reiter één van de BiB-Spotters bij deze uitnodigt om uitgebreid verslag te doen van een verblijf in zijn Posthotel en de prachtige regio van de Achensee.

Meer over het hotelarrangement

 

Gratis Blogreis Achensee. Op uitnodiging en kosten van Posthotel Achenkirch bracht BiB-Spotter Irma van Middelkoop samen met haar partner 5 dagen door in het wellnesshotel. Nog nooit waren ze in een 5-sterren hotel, en nog nooit in de zomer in Oostenrijk. Haar conclusie was dat het Sissi & Franz-Joseph-gevoel anno nu nog steeds bestaat. Bekijk haar verslag.

Heb je ook Spotter-kwaliteiten, meld je dan aan, plaats je beste reisfoto’s en tips en maak kans op één van de komende gratis blogreizen.

- Advertentie -