Nazomeren in Frankrijk: van langste wijnroute tot luxe boomhut

Nazomeren in Frankrijk, dat is toeren over de langste wijnroute van Frankrijk of op zoek naar de geschiedenis van de Katharen, overnachten in een boomhut of zwemmen met dolfijnen, maar vooral tijd maken voor elkaar en opladen voor de winter. Vier inspirerende bestemmingen voor levensgenieters.

Door: Actief

Val de Loire: Voluit genieten op de langste wijnroute van Frankrijk.
De Loire is niet alleen de langste ‘ongetemde’ rivier van Europa, maar eindigt ook in de vallei met de langste wijnroute van Frankrijk. Meer dan 800 km slingert de route, met pijlen aangegeven, door het glooiende landschap van het ene dorpje naar het andere. En van wijnkelder naar kasteel. Door beroemde wijngebieden als Anjou, Sancerre en Muscadet. Wandelend of fietsend maak je gebruik van de kleinere weggetjes dwars door de wijngaarden.
Overnachten kun je in een van de vele romantische kastelen of natuurlijk op de campings, die in het naseizoen lekker rustig zijn. Een van de mooiste en meest bekende kastelen is Chateau Cheverny, dat model stond voor het kasteel in Kuifje. Wie toevallig op 9,10, of 11 september in de buurt van Tours is, kan nog kaarten reserveren voor het Spectacle Ben Hur Live.

Info theatertickets: klik hier   Info kasteelovernachtingen: klik hier   Info verkeersbureau: www.visaloire.com

 

Land van de Katharen: Geschiedenis snuiven en een nieuwe generatie wijn proeven.
In de geschiedenis van de rooms-katholieke kerk is de strijd tegen de Katharen een van de bloedigste. Het Katharisme ontstond in de 12e eeuw en verzette zich tegen het morele verval van Rome. De aanhangers concentreerden zich in Noord-Italië en Zuid-Frankrijk. En vooral in het laatste gebied zijn nog veel oude forten, kloosters en andere overblijfselen te vinden. Met als bezienswaardig hoogtepunt Carcassonne, de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Ontdek deze dunbevolkte streek waar de nieuwe generatie wijnboeren bezig is met een opmars in de Grand Crus. Overnachten kan ‘en campagne’ in Gites en Chambres d’Hôtes of b.v. in Cacassonne. Mocht je op 30 september in de buurt van Toulouse komen, tippen we je voor het Concert van Elton John & Ray Cooper.

Info Languedoc wijnen: klik hier   Info hotels Carcassonne: klik hier   Info theatertickets Toulouse: klik hier

Côte-d’Azur: Slapen in een boomhut of zwemmen met dolfijnen.
La Côte. Een van de meest gewilde plekken op aarde, als het om klimaat, luxe en verwennen gaat. Dus wil je dat een keer met eigen ogen zien en beleven, dan is de nazomer wel een heel mooie tijd. De ergste hitte is voorbij en aan het strand kun je weer gewoon een matras krijgen, zonder een week van te voren te reserveren. Toeren langs de kust met ademloze vergezichten over de Mediterranee. Een bezoekje aan het Casino van Cannes of Monte Carlo. Lunchen aan de haven van St.Tropez of Juan les Pins. Scharrelen op de antiekmarkt in Nice ( elke maandagmorgen ). Overnachten kan van stille camping in het binnenland tot luxe hotel direct aan zee. En vind je dit allemaal nog te gewoon, huur dan eens een luxe boomhut, of ga zwemmen met dolfijnen.

Info theatertickets: klik hier  Info slapen in een boomhut: klik hier  Info over zwemmen met dolfijnen: klik hier 

Info Côte d'Azur: klik hier

Parijs: Tijd maken voor elkaar en opladen voor de winter.
De stad waar je altijd in de blind naar toe kunt en waar je altijd weer naar terug verlangt. Of het nu gaat om shoppen of cultuur, om eten of architectuur, om design of haute couture, alles lijkt verpakt in romantiek. Parijs wijst de wereld nog steeds de weg als het om mode gaat. Een paar uurtjes in Lafayette of Printemps en je bent weer helemaal bij.
In het 12e arrondissement is het ook leuk shoppen, daar komen wat minder touristen. Een paar leuke eet-trends zijn ‘Eten voor bijna niets’, waarbij je een drankje bestelt en er even later een bord couscous wordt geserveerd voor niets. Maar ook ‘Eten als proefkonijn’, waarbij de koks in opleiding zijn. Leuk om uit te proberen. Tot 23 september kunt je nog de Renoir tentoonstelling bezoeken en vanaf 15 september start het Festival-Autumne met tal van exposities en voorstellingen.

Info openluchtmarkten: klik hier  Info theatertickets Parijs: klik hier 

Info voordelig eten en drinken in Parijs: klik hier

- Advertentie -