De Alpen op, de meren in

De sneeuwgrens kruipt omhoog, de dalen worden groen, de zon is lekker fel maar het is nog niet te warm. Dit is dé tijd voor een wandeling door de Alpen. Niet zo’n wandelaar? Dan kun je natuurlijk anderszins actief zijn in de berglucht. Tirol is daarvoor een bijzonder goede locatie. Je hebt er volop stoere buitensporten!

Door: Actief

Ga tot het uiterste in Tirol
Wie zijn lichaam wil voelen kan zich volop uitleven in de Oostenrijkse deelstaat die gemaakt is voor stoere binken. Laat je door een profmountainbiker over smalle steengruispaden naar hoge bergtoppen leiden. Verken abseilend de diepste kloven, ga parasailen vanaf steile berghellingen of verken vanuit een gemütlich wandelhotel Tirol auf Schritt und Tritt. Deze zomer verken je duizenden kilometers wandelroute door groene alpenweiden, donkere bossen en gastvrije boerendorpjes wandelroute. Gastvrij als Tirol is zijn er natuurlijk talloze sportieve activiteiten speciaal voor kinderen en ouderen. Bekijk maar eens de 25 populaire actieve bestemmingen in Tirol.
Meer over Tirol
Aanbiedingen vakantie.tirol.at

 

Ötztal in Oostenrijk
Dertienhonderd kilometer wandelroute. Zo’n zevenhonderd kilometer mountainbiketrail. Wildschuimende riviertjes voor een woeste rafttocht, of juist een stil watertje voor een ontspannen kanotocht. Het Ötztal is Tirools sportieve topper!
Meer over Ötztal

 

Brixen-Kirchberg-Westendorf in Oostenrijk
Dit is een warm aanbevolen gezinsbestemming in Tirol! Vooral fietsen gaat goed in Brixen-Kirchberg-Westendorf. Relaxt peddelen doe je in het Brixental en de ruige Kitzbüheler Alpen vragen het uiterste van stoere mountainbikers.
Meer over Brixen-Kirchberg-Westendorf

 

Luxe appartementen in Aparthotel Sterngucker
Aparthotel Sterngucker is centraal gelegen in het prachtige en gezellige dorp Königsleiten in Oostenrijk. In de zomer biedt Königsleiten met haar zonnige zuidhellingen een schitterend wandelgebied, dat grenst aan de Hohe Tauern. Het hooggebergte nodigt u uit voor een actieve vakantie: Wandelen, fietsen, moutainbiken, zwemmen en nog veel meer!
Meer info op www.sterngucker-koenigsleiten.com

 

Meer in zicht in de Alpen!
Wandelen in de Alpen associeer je direct met fraaie bergdecors zoals glooiende weiden, steile rotswanden en pieken met eeuwige sneeuw die fel afsteken tegen de blauwe lucht. Wil je eens een ander behangetje overweeg dan een wandeling langs een Alpenmeer. Een heel ander gezicht, maar zeker niet minder fraai! We selecteerden deze meren:

De Klopeinersee in zuid Karinthië Oostenrijk
De Klopeinersee is een meer in zuid Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk. Wandelingen in dit gebied zijn er voor jong en oud! Routes zijn er langs het meer – ’s zomers is het water ruim 25 °C – door dalen en zelfs helemaal tot in Slovenië.
Meer over Klopeinersee Südkärnten

 

De Jungfrau Region in Zwitserland
Top of Europe, zo staat het gebied rond de Jungfrau bekend. Behalve eeuwige sneeuw en gletsjers kun je de oevers van twee grote meren betreden. Wandelen rond de Thuner See en Brienzer See: zuiderse vegetatie, mooie kastelen en boerendorpjes.
Meer over de Jungfrau Region

 

De Bodensee in Duitsland
De fietstocht rond de Bodensee is inmiddels een klassieker. Op de vlakke oevers van het meer trap je de beroemde rondweg van meer dan 250 kilometer eenvoudig weg. Delen van de route, en andere wandelpaden, maken de Bodensee eveneens tot wandelparadijs.
Meer over de Bodensee

 

Meer van Annecy in Frankrijk
Het op een na grootste meer van Frankrijk laat zich het best bewonderen vanaf de Col de la Forclaz. Wandelingen zijn er te over in de omgeving van het meer, dat bovendien een perfecte bestemming is om een waaier aan watersporten te beoefenen.
Meer over het meer van Annecy

 

Lago Maggiore in Italië
Wandelingen van divers niveau biedt dit alpenmeer! Het Lago Maggiore ligt daar waar de hoge Zwitserse Alpen overgaan in het glooiende heuvelland van Noord-Italië. Goed voor een mediterraans sfeertje, leuke badplaatsen en veel waterplezier.
Meer over Lago Maggiore

- Advertentie -