Het gezellige Den Haag

Wil je even lekker een weekendje weg in Nederland, dan is Den Haag zeker een aanrader. In deze gezellige stad valt genoeg te beleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Vredespaleis of ga lekker een drankje drinken op de vele terrasjes die Den Haag heeft.

Door:


 

 

 

Koffie/Lunchen
Op het Buitenhof (links) vind je allemaal kleine en leuke terrasjes, waar je een lekker een kopje koffie kan drinken. Aan het Plein vind je de wat grotere terrassen van de cafés en restaurants. 

 
.

 


Winkelen:
De Passage is in 1885 geopend en is daarmee het oudste winkelcentrum van Nederland.
De historische acrhitectuur is  alleen al een bezichtiging waard. Winkels als Geox en Bodyshop hebben hier een filliaal.
Meer info
Musea
Het Mauritshuis(links) heeft niet alleen een mooi uiterlijk maar je vind hier ook werken van bekende schilders zoals Rembrandt. Tegenover het Mauritshuis vind je het Haags Historisch museum, hier zijn steeds weer andere tentoonstellingen. Beide musea zijn echt een bezoekje waard.
Meer info over het Mauritshuis
Meer info over het Haags Historisch Museum

 

Uitgaan
Wil je een avondje rustig aan doen? Dan kan je in de Pathé! op het Buitenhof de nieuwste films bekijken. Deze vestiging ligt midden in het centrum van Den Haag. Dit is niet de enige vestiging in het centrum, op de Spuimarkt zit nog een Pathé! gevestigd.
Meer infoUitgaan:
Als je een avond flink uit je dak wilt gaan, dan vind je aan de prinsegracht het Paard van Troje.
Dit is een van de bekendste podia van Den Haag. Hier zijn zowel concerten als dansfeesten waarbij iedereen uit zijn dak gaat.
Meer info


Bezienswaardig:
Madurodam is al meer dan 55 jaar de kleinste stad van Nederland. Alles waar Nederland bekend om staat is in Madurodam nagebouwd op een schaal van 1:25.
Je vind hier onder andere het Paleis op de Dam, het Vredespaleis, maar het Magna Paza is ook hier ook nagebouwd.
Meer info
 


 


Bezienswaardig:
Den Haag heeft veel bezienswaardigheden, maar een van de populairste is toch wel het Vredespaleis. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het paleis van binnen te bekijken. Op werkdagen worden er namelijk rondleidingen gegeven, reservering is wel verplicht.
Meer info


 


Eten:
Als je een lekker wijntje bij het eten wilt dan is Crystal voor jou perfect. Dit restaurant is namelijk gespecialiseerd in wijnen. Voor een hoofgerecht betaal je rond de €22.50.
Crystal is gevestigd aan het Plein, hier vind je overdag vele terrasjes.
Meer info


 


Eten:

Op het Buitenhof vind je een heel ander soort restaurant. Havana is een Cubaans restaurant. Vanaf €10 euro heb je hier een hoofdgerecht. Je kan hier onder het eten genieten van een lekkere cocktail.
Op woensdag wordt het publiek vermaakt met stand-up comedy. Verder zijn er elke zondag Salsa lessen.
Meer info

  

 

 

Slapen:
Aan het Lange Voorhout vind je het vijfsterren hotel, Hotel des Indes. Dit hotel heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Dit hotel is onder andere al uitgeroepen als het beste hotel van 2009.
Wil je hier een nachtje overnachten dan kost dat je meer dan €100,-. 
Meer info
 


Slapen:
Heb je niet zoveel luxe nodig en wil je gewoon kunnen slapen. Dan is hotel Ibis wat voor jou.
Op loopafstand van de winkels en de Prinsegracht. Dit hotel is een stuk goedkoper dan Hotel des Indes.
Meer info

- Advertentie -